Om Fröer.nu

Anne Purra

anne@froer.nu
Trädgårdsingenjör
Fröer.nu: Informatör, säljare

Anne kan du kontakta om du har frågor om fröer, odling, annonsförsäljning och text om produkter. Anne översätter från engelska till svenska och finska.

Olle Ericsson

olle@froer.nu
Trädgårdsmästare
Fröer.nu: Tekniker, säljare

Olle kan du kontakta om du har frågor om beställningar, fakturor, påminnelser eller leveranser. Olle jobbar med leverantörer och mässor.

I vårt 180 kvadratmeter stora lager har vi hela sortimentet av fröer från Nelson Garden, Thompson & Morgan och Weibulls som visas på hemsidan.

Fröer.nu (Björkviks Handelsträdgård) ligger i Björkviks samhälle utmed väg 216 i Södermanland. Björkvik ligger 30 km från Katrineholm, 35 km från Nyköping, 45 km från Norrköping.

Historia

Vi har hängt med ett tag, både som handelsträdgård och som internethandlare. Här är en sammanfattning av vår historia.

1979

Nuvarande ägare tar över Fridhems Handelsträdgård av Ingegerd & Ingvar Wilhelmsson, som startade den 1956. Vi byter namn till Björkviks Handelsträdgård. Redan nu säljer vi fröer i trädgårdsbutiken.

1991

De gamla växthusen rivs och ersätts med ett större och modernare. Nu säljer vi Lord Nelsons och Weibulls fröer.

2001

Den första versionen av Fröer.nu utvecklas under hösten. De första kunderna registrerar sig under Katrineholmsmässan och sidan släpps för allmänheten i månadsskiftet november-december. Över 1000 artiklar i sortimentet.

2002

Vi bestämmer oss för att inte göra reklam under första året, men ordet sprider sig snabbt och vi får flera hundra nya kunder i månaden.

2003

Vi utökar med Thompson & Morgans bassortiment.

2004

Vi utökar Thompson & Morgans sortiment ytterligare. Över 2000 artiklar i sortimentet. Vi ställer ut på Trädgårdsmässan i Stockholm.

2005

Vi utökar med Johnson Seeds och delar av Hammenhögs sortiment. Vi ställer ut på Trädgårdsmässan i Stockholm.

2006

Vi utökar med Bröderna Nelsons sortiment. Över 3000 artiklar i sortimentet. Vi ställer ut på Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan.

2007

Vi ställer ut på Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan.

2008

Vi utökar till hela Hammenhögs frösortiment. Ett samarbete med tidningen Land ger publicitet. Vi ställer ut på Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan.

2009

Vi släpper vår egna serie fröer i triangulära påsar, till en början runt 15 sorter. De triangulära påsarna blir direkt populära hos företag som vill profilera sig med egen logotyp på påsen. En större teknisk uppdatering för sidan snabbare. Vi ställer ut på Rum & Trädgård på Kistamässan, Nyköpings bomässa på Rosvalla och Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan.

2010

Vi börjar sälja 597 utvalda produkter ut Impectas sortment. Vårt nya, 180 kvadratmeter stora lager blir färdigt. Vi ställer ut på Rum & Trädgård på Kistamässan, Nyköpings bomässa på Rosvalla, Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan och Dalarnas Trädgårdsmässa i Rättvik.

2011

Inför säsongen släpper vi en ny design av hemsidan. Våra kunder kan ladda upp egna fotografier och visa upp sin trädgård. Produkterna får större och fler bilder. Kortbetalning införs äntligen.

2017

Ny logotyp och ny hemsida blir färdigställt.

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen