Traditionell favorit för vår och sommarsådder, bra i mindre trädgårdar.
Köldtålig sallat med god smak, perfekt för höstsådder.
Lösa huvuden med mycket välsmakande och krispiga blad.
Ger lösa huvuden med söt smak, utan bitterheten som vanliga sallater har.
Medeltidig plocksallat med krispig och mycket god smak.
Italiensk sallat, lätt att odla i både kruka och trädgårdsland.
Bladbatavia är ett mellanting mellan plock- och huvudsallat.
Sammansatta huvuden av starkt krusade, rödkantade, gröna blad.
Formar ett voluminöst huvud av röd-bronsaktiga blad.
Löst sammansatta huvuden av krusade, mörkgröna blad som skiftar till rött.
Cossallat, Romansallat. Rödbladig variant av vår populära Little Gem-sallat.
Cossallat, Romansallat. Från 1870-talet. Ypperlig kvalité och krispighet.
Cos-, Romansallat. Från 1840-talet. En av de äldsta och godaste sallatsyperna.
Cossallat, Romansallat. Snabbväxande och går sent i blom.
En unik vinter sallat.
Asiatisk bladgrönsak med dekorativa, röd- och grönbrokiga blad.
Idealisk för bruk under höst/tidig vinter.
Välfyllda, löst bundna huvuden med stora, friskt gröna blad.
Välfyllda, enhetliga, huvuden med släta, friskt gröna blad.
Escarolesallat är en typ av cikoria med läckert flikiga blad.
Ljusgröna, finstrimlade huvuden med självblekande, gulvit mitt.
En hållbar sallat som kan hålla sig fräsch och krispig i kylskåpet länge.
Tidig sallat som bildar fasta ljusgröna huvuden.
Tidig sallat som bildar fasta ljust gröna huvuden.
En bra sort av huvudsallat, som ger fina jämna huvuden med spröda blad.
Mycket stora löst bundna huvuden med friskt gröna blad.
En bra sort av huvudsallat, som ger jämna huvuden med spröda blad.
Tidig sallat som bildar fasta ljusgröna huvuden.
Från 1909. Mjälla, ljust gröna huvuden med mild och god smak.
En bra sort av huvudsallat, som ger fina jämna huvuden med spröda blad.
Från 1885. Vackra, löst bundna huvuden med rundade, släta blad.
Välkänd 1800-talssort av rödtonad huvudsallat med buckliga blad.
Så året runt! Vacker sallat med rödtonade buckliga blad i lösa huvuden.
Mjuka, runda medelstora huvuden med vackert bronsröda blad.
Fantastiskt fin "isbergstyp" med kompakta och mycket krispiga huvuden.
Fasta och täta huvuden, tålig och odlingssäker.
Fin sort som ger gröna, fasta och täta huvuden.
Mycket fin isbergssallat med stora, runda, välfyllda huvuden.
Krispig sallat som bildar fasta huvuden.
Isbergssallat med stora, fasta huvuden. Krispiga, krusiga, gröna blad.
Solida, kompakta, krispiga och lagom stora huvuden med god smak.
SowStrong - fröerna är inkapslade i naturlig färg och näring, för lättare sådd.
En spröd krispig sallat.
Populär kvalitetssort med tätt knutet centrum och stora krispiga blad.
Populär cossallat, krispig med söt smak, lättodlad i krukor och små trädgårdar.
Vädertålig som varken går i stock eller ruttnar så lätt, mjöldaggsresistens.
Baby isbergssallat, mycket kompakt och krispig. Värmetålig, passar små ytor.
Mix av flera olika sallatstyper, alla lämpliga för skörd av späda blad.
Så året runt! Mix av flera sallater, gror bäst i sval jord, växer fint i kyla.
Härlig blandning av olika sallatssorter. Snabbväxande, lättodlad och rikgivande
Olika sorter att skörda till blandsallad.
Härlig blandning av olika sallatssorter. Snabbväxande, lättodlad och rikgivande.
Så regelbundet under hela året för konstant skörd av 'sallatsblad'.
En snabbväxande sallatsblandning, idealisk att odla i krukor.
Spännande blandning som tillför det lilla extra till eleganta salladskreationer.
Fin i sallader, på smörgåsar och som garnering. Snabbväxande.
Blandning av röda och gröna sallatssorter.
Snabbväxande, näringsrika sallatsblad som ger smak och textur i sallader.
Tillsätt smak av orienten i dina sallader och woker med en unik blandning.
En spännande blandning som ger salladen orientalisk doft, färg och utseende.
Plocka näringsrika blad inom 30 dagar från sådd under sommarmånaderna.
Mix av snabbväxande, näringsrika salladsblad. Odla gärna i krukor.
En riktigt snabbväxande sallatsmix för de odlare som inte kan vänta!
SowStrong - fröerna är inkapslade i naturlig färg och näring, för lättare sådd.
Mångsidig mix av sallatsblad, ger färg och textur i sallader/varmrätter.
Smakrik mix av färger och texturer, allt du kan önska av sallat.
Idealisk för sådd i ouppvärmt växthus.
Denna sallat får medelstora huvud och buckliga blad med rödbrun touch.
Välkänd plocksallatsort med krusiga, lätt rödkantade blad.
Stora, mörkgröna blad tonade i mörkrött med krusade kanter. Mild, fin smak.
Bildar stora krusiga grön-röda blad utan huvudbildning.
Bildar stora, krusiga blad utan huvudbildning.
En välsmakande plocksallat med gulgröna och lätt krusiga blad.
En välsmakande plocksallat med gulgröna och lätt krusiga blad.
Från 1850. Tidig. Gammal, mycket uppskattad sort, rikgivande och god.
Så året runt! Flikig ekbladsallat som står sig mycket bra i kyla.
Mycket tidig plocksallat med ljusgröna, långflikiga, smakrika blad.
En mycket lyckad korsning mellan isbergssallat och plocksallat.
Så året runt! Krispig sallat som kan skördas blad för blad.
En grön/röd typ. Bildar flikiga, krusiga blad som ej knyter sig till huvuden.
Plocksallat med glänsande, mörkröda eklövsblad och gröna innerblad.
Vackert glansiga, röda blad med god smak.
Välsmakande plocksallat med eklövsliknande, finflikiga och krusiga blad.
Mycket välsmakande plocksallat med eklövsliknande, finflikiga och krusiga blad.
Så året runt! Sallat med löst knutna huvuden i vacker röd färg.
Går, förutom på friland, bra att odla i stora krukor på t ex balkongen.
Fliksallat. Löst sammansatta huvuden med friskt gröna, finflikiga blad.
Grön- och bronsfärgad plocksallat som ger riklig skörd.
Flikiga gröna blad som ej bildar huvuden.
Ljusgrön sort av plocksallat med eklövsliknande, finflikiga o krusiga blad.
Så året runt! Sallat med löst knutna huvuden i vacker grön färg.
Krussallattyp. Pålitlig, starkväxande och vädertålig.
Ljust grön plocksallad som ger riklig skörd.
Används traditionellt i Caesar-sallad.
Romansallat, cossallat och bindsallat är andra namn på denna sallatstyp.
'Intred' är en upprätt, kompakt med purpurröda ytterblad o även rödaktigt inre.
Så året runt! Bindsallat. Små rödbladiga kompakta huvuden som kan odlas tätt.
Så året runt! Bindsallat. Små kompakta huvuden som kan odlas tätt.
Romansallat, cossallat och bindsallat är andra namn på denna sallatstyp.
En ny spännande miniroman sallat.
Kallas även romansallat, cossallat och bindsallat.
Pålitlig, krispig sallat för små ytor, perfekt för krukor/mindre trädgårdar.
Rosensallat är en typ av cikoria. Kallas ibland för rosésallat eller radiccio.
Rejält färgsprakande i rött, stora uppåtväxande huvuden med frasiga blad.
Prisbelönt sort med löst knutna huvuden, mycket produktiv.
En smakkombination av sallat och selleri.
Från 1870-talet. Mycket vitaminrik och snabbväxande.
SowStrong - fröerna är inkapslade i naturlig färg och näring, för lättare sådd.
Den minsta sallaten, snabbväxande, kan odlas tätt.
Machésallat. Mörkgröna rosetter av runda, krispiga blad med mild, god smak.
Machésallat. Från 1810. Spröd och krispig med mild smak.
Machésallat. Snabbväxande och C-vitaminrik med en enastående god, nötaktig smak.
C-vitaminrik, holländsk machésallat är en höjdpunkt i salladen.
En mycket köldtålig sallatstyp, som lämpar sig för höst- och vinterskörd.
Mycket köldtålig sallatstyp, som lämpar sig för höst- och vinterskörd.
En mycket köldtålig sallatstyp, som lämpar sig för höst- och vinterskörd.
Så året runt! Vinterns kanske viktigaste bladgrönsak.